Ob večletnem ukvarjanju s hirudoterapijo sva opazovala odlične rezultate, ki se dosegajo s pomočjo čudovitega bitja, pijavke. Vendar si kot terapevt v določenih primerih nemočen, zato sva iskala dodatno znanje, da bi lahko bila pri svojem poslanstvu še bolj uspešna.

Verjetno ne bova nikoli pozabila, kako je profesor Albert Ivanovich Krashenyuk v lobiju hotela v Sankt Peterburgu povabil (oz. določil) Vanjo k študiju. To so tisti trenutki, ki ti življenje nezavedno obrnejo v popolnoma drugo smer.

Pri profesorju Krashenyuku sva se naučila najnaprednejše in z mnogimi znanstvenimi raziskavami potrjene metode zdravljenja s pijavkami, ki jo izven Rusije obvlada le majhno število terapevtov. To je Sistemska metoda zdravljenja s pijavkami. Ta študij je v popolnosti spremenil tudi najin pogled na sam proces zdravljenja. Čeprav lahko pijavke pogosto na hitro rešijo težavo, pa obravnava, predvsem kroničnih bolezni, včasih zahteva dolgotrajno, tudi večletno zdravljenje. Na naše zdravje vpliva ogromno dejavnikov; genetika, okolje, naša miselna naravnanost, navade in če pogledamo realno, vzpostavitev homeostaze ni nekaj, kar bi se dalo doseči kar preko noči. Pijavka je edinstveno orodje, ki na nas vpliva na vseh nivojih, telesnem, energetskem in psihološkem. Poleg biokemijskih zdravilnih substanc v njeni slini, so tu še akustično valovanje, vpliv na delovanje nevrotransmitorjev, spreminjanje strukture vode in še mnogo pojasnjenih in nepojasnjenih dejavnikov.

Terapije s pijavkami

Pri svojem delu sva prevečkrat srečevala ljudi, ki so želeli z nekaj terapijami rešiti cel kup zdravstvenih težav. Ko se je stanje nekoliko izboljšalo pa je vsa motivacija za zdravljenje upadla.

Pri sistemski metodi zdravljenja s pijavkami, se pacientu že na samem začetku razloži celoten postopek. Kdor se zanj odloči, se zaveda, da se spušča v večmesečni proces, ki na koncu prinaša izjemne rezultate. Kdor na to ni pripravljen, je bolje, da si najde metodo, ki obljublja hitrejše rešitve.