Terapije z medicinskimi pijavkami opravljava v Žalcu ali na domu na področju Ljubljane in Kopra.

Terapija s pijavkami

80,00 EUR

Tedenska adaptacija po »Sistemski metodi zdravljenja s pijavkami«*

120,00 EUR

Kozmetična terapija do 20 pijavk

100,00 EUR

Specialne aplikacije**

180,00 EUR

Akabane test

20,00 EUR

Obisk na domu

15,00 EUR

Prvi pregled in svetovanje***

25,00 EUR

* Tedenska adaptacija vključuje eno terapijo s pijavkami, Akabane test, pijavke za samo-terapijo in vodenje skozi proces.
** Specialne aplikacije niso del rednih terapij, izvajajo se samo v primeru določenih patologij.
*** Prvi pregled vključuje Akabane test, pregled zdravniške dokumentacije in svetovanje.

Cena je enaka ne glede na število apliciranih pijavk oziroma čas trajanja terapije, kar določiva po lastni presoji glede na patologijo, zdravstveno stanje posameznika, mesto aplikacije, starost, težo ter druge dejavnike.

Najpogostejše vprašanje, ki se pojavi je, kolikšno število terapij je potrebnih za posamezno bolezen. Točnega odgovora ni, ker je nemogoče vnaprej predvideti odziv telesa ter vedeti kakšno je stanje neravnovesja v telesu. Pri določenih pacientih je, na primer zaradi nizke ravni hemoglobina v krvi, potrebno delati z manjšim številom pijavk, prav tako pa so lahko aplikacije krajše.

Primer: Diabetes Tip 2 lahko vodi do povišanega krvnega pritiska, obolelosti srčno žilnega sistema, v poškodbe živčnega sistema, vpliva na vid in sluh, pojavljajo se poškodbe ledvic, komplikacije na nogah in drugo. Zdravljenje nekoga, pri katerem so se posledice sladkorne bolezni že manifestirale, je zahtevnejše kot pri nekom, kjer se je sladkorna bolezen šele pojavila. Vseeno pa niti pri drugem ne smemo zanemariti dejstva, da je s terapijami potrebno podpreti oči, srce, cirkulacijo, ledvice…