Ta spletna stran je prvenstveno nastala z namenom, da lahko zainteresirani dobite uporabne informacije o hirudoterapiji oziroma zdravljenju z medicinskimi pijavkami. Verjetno ni hirudoterapevta, ki ne bi vsaj kdaj občutil posmeh in pokroviteljstvo različnih poznavalcev. Splošno prepričanje je, da so pijavke mehka oblika puščanja krvi. Če se boste nekoliko poglobili v to stran, boste ugotovili, da je to daleč od resnice.

Pijavke človek zagotovo uporablja v namene zdravljenja že 3.500 let, indici pa kažejo, da so se uporabljale že pred 20-25.000 leti. Moderne znanstvene raziskave, izkušnje tisočih zdravnikov in pacientov pa pričajo, da so pijavke še kako uporabne tudi v današnjem času.

Andrej Hladnik

Prvič sem se s pijavkami srečal, ko sem svojega očeta peljal na terapijo na Hrvaško. Simpatična terapevtka mi je predlagala, da me nauči zdravljenja s pijavkami in ker se je po terapijah očetu stanje dejansko izboljšalo, sem se začel zanimati za hirudoterapijo. Nekaj časa sem iskal kraj, kjer bi lahko opravil šolanje in pridobil ustrezen certifikat ter na koncu opravil ustrezno šolanje v Nemčiji.

Ker sem ugotovil, da mi pridobljeno znanje za celovito zdravljenje ne zadošča, sem se odločil za nadaljevanja študija na Ameriški Akademiji za Hirudoterapijo ter tam pridobil certifikat in diplomiral. Moja mentorica je dr. Alicja Kolyszko, predsednica Ameriške Akademije za Hirudoterapijo. Sem član Ameriške zveze za Hirudoterapijo.

Želja po znanju pa mi ni dala miru in z vztrajnostjo sem uspel priti do individualnega študija pri brez dvoma največji ruski in hkrati svetovni avtoriteti na področju hirudoterapije, profesorju Albertu Ivanovichu Krashenyuku, kjer sva s partnerico Vanjo pridobila naziv po Ruski klasifikaciji: Zdravnik naravne medicine – terapevt s pijavkami. Njegova metoda, Sistemsko zdravljenje s pijavkami, ni samo najbolj raziskana in znanstveno podprta oblika zdravljenja s pijavkami, temveč gre za zagotovo najučinkovitejšo metodo tovrstnega zdravljenja.

Andrej Hladnik - Hirudoterapevt

Poleg hirudoterapije me privlači tudi duhovnost. Sem učitelj prve stopnje Kriya Tantra Yoge v šoli Polone Sepe Ambikanande. Svoje znanje poglabljam še s študijem pri dr. Jonn Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati). Znanja, ki sem jih pridobil pri Poloni in dr. Mumfordu mi pomagajo pri delu s pacienti na psihološkem in energetskem področju, saj proces zdravljenja fizičnega telesa nujno vključuje tudi preboj energetskih in psihičnih blokad, kar se redno dogaja pri zdravljenju s pijavkami.

Vanja Primožič

Vanja Primožič - Hirudoterapevtka

Na pot hirudoterapije sem se podala po spletu okoliščin. V Sankt Peterburgu me je profesor Krashenyuk samodejno povabil k študiju. Še posebej pri zdravljenju neplodnosti, kjer je hirudoterapija izjemno uspešna, je delo ženske in matere veliko primernejše. Že pred študijem pri profesorju Krashenyuku pa sem skupaj z Andrejem pridobivala teoretično in praktično znanje s področja zdravljenja s pijavkami. Študij pri profesorju Krashenyuku je vstop v najvišjo ligo hirudoterapije in njegovo metodo izven Rusije obvlada le majhno število ljudi.